Tientallen meters worst bij Siero Partij

Hoeveel droge worsten het waren, weet niemand. Dat er zaterdag door Siep en Roelie Berkenpas tientallen meters werden uitgedeeld, was een feit. Alle 21 deelnemers aan de door de twee gesponsorde Siero Partij kregen na afloop een krans van droge worst omgehangen. Hoe beter de prestatie, hoe groter de krans. 

Het betekende dat Sebastian Kooy, Johan Stobbe en Anne van der Werf de komende tijd droge worst kunnen eten. Bovenop hun worstenkrans kregen de drie ook een bloemenkrans omgehangen. Kooy ging er bovendien zeer terecht vandoor met de koningsprijs. 

Anne van der Werf kwam glunderend het veld op toen hij zijn partuur had gezien. Nog nooit had hij met Kooy gekaatst. ,,Dat wilde ik altijd graag’’, zei de tachtigplusser uit Sneek. Na drie partijen was duidelijk waarom de boomlange opslager dat wilde. Hij ging met de zege aan de haal. 

In een spannende eerste partij trokken de latere winnaars aan het langste eind door het elfde en laatste eerst naar zich toe te trekken in de partij tegen Pieter Hofstee, Jack Bouma en Katja Algra. In de halve finale ging ook het partuur van Marco Burghgraef er aan. 

In de finale was er een strijd tussen vader en dochter. Luanna Stobbe stond al twee keer eerder in een seniorenfinale en had nog niet van haar vader verloren. Met Jacob Schotanus en Lieuwe Kampen gebeurde dat deze keer wel. 

De finale leek uit te draaien op een eenzijdige partij, maar bij een 5-2 voorsprong verrekte Johan Stobbe voor de zoveelste keer dit seizoen zijn linker hamstring. Trio Schotanus maakte daar gretig gebruik van en knokte zich terug tot 5-4. Daarna was het genoeg. Op 5-4 6-0 besliste Kooij de partij met een bovenslag. 

In de herkansing waren de bloemen voor Sjouke Stapersma, Jouke Tolsma en Leendert Louwsma. In de troostfinale waren ze te sterk voor het partuur van Hofstee. Ook zij konden zich daarna tegoed doen aan droge worst.