Sponsors in de prijzen op eigen partij

Voor Tjipke van der Galiën en Leendert Louwsma kreeg de traditionele Letlos Partij een speciaal tintje. De twee zijn sinds jaar en dag sponsoren van de partij en tijdens de editie van 14 juni gingen beide sponsoren met een prijs naar huis. Van der Galiën kreeg zelfs de krans om zijn nek gehangen. Hij sloeg voorbest op in het partuur met verder achterinse René Anema en Gerben Jelke Gerbrandy, die voorin het perk stond en voorminst opsloeg.

 

Het drietal was in de bloedstollend spannende finale te sterk voor Sebastiaan Kooi, Henk Bloemsma en Michel Dölle. Dat drietal was soepeltjes door de poulefase gerold, vooral door het sterke coachende werk van ‘mentor’  Bloemsma. Kooi raakte de ballen heerlijk in het perk. In de andere poule hadden Anema cs. het zwaar tegen Lolke Hotsma, Abe Ringnalda en Sufridus Kramer. Op 5-5 6-4 werd de partij toch beslist in het voordeel van de latere winnaars.

 

De finale was zoals gezegd spannend. Partuur Anema kwam snel op voorsprong. Van der Galiën sloeg degelijk op en Gerbrandy stond de ballen lekker te raken in het perk. Trio Kooi bleef echter degelijk kaatsen, hetgeen resulteerde in een volle telegraaf. Op 5-5 en 6-6 miste Bloemsma, die de hele kaatsdag nauwelijks opslagmissers noteerde, het perk. Daarna kreeg de glunderende sponsor Van der Galiën de bloemen omgehangen.

 

Voor Leendert Louwsma, de andere sponsor, restte de derde prijs. In de strijd om die plek rekende Louwsma, Marco Burghgraef en Anne van der Werf redelijk eenvoudig af met Pieter Hofstee, Stefan Hendriks en Frank Veltman. Op 5-3 en 6-4 werd de beslissende bal geslagen