Nieuwkomers slaan ongenadig hard toe bij ouder-kind-partij

Wat een prachtig gezicht was het vrijdag. Op het zonovergoten kaatsveld in Balk wemelde het van de kinderen en volwassenen die zich opmaakten voor de Steegenga Mode ouder-kind-partij. Liefst 28 tweetallen stonden klaar om te kaatsen om acht prijzen.

Ouders met hun eigen kinderen, adoptieouders met een tijdelijk pleegkind en broers en zussen die met elkaar het strijdperk ingingen. Op sterkte was er ingedeeld, waardoor ouders met oudere kinderen tegen elkaar uitkwamen, vrouwen en meisjes met hun partner bij elkaar zaten en welpen en pupillen ook tegen elkaar streden.

Het ging er af en toe pittig aan toe. Vooral bij onderlinge familieduels. Onder toeziend oog van moeder Jannie namen vader Sybren en dochter Rixt Zeldenrust het bijvoorbeeld op tegen zoon en kleine broertje Daniël, die in zijn voetbalcoach Johan Stobbe een tijdelijke ouder had gevonden.

Het werd een heet potje, dat uiteindelijk door Daniël werd gevonden, die beloofde het er het komende jaar af en toe even in te wrijven bij zijn vader en zus. Beide parturen vielen overigens in de prijzen, waarvan er liefst acht werden verdeeld. Daniël en Johan werden vijfde en Sybren en Rixt zesde. Ook dat zorgde voor een glimlach bij Daniël, die alweer zijn derde prijs van het seizoen pakte.

De einduitslag werd uiteindelijk opgemaakt aan de hand van het aantal gewonnen eersten. Er werden drie partijtjes van 25 minuten gespeeld. De winnaars speelden in die tijd de drie potjes in zijn geheel uit en pakten daardoor de maximale 21 punten.

Op de achterste perken waren Sjouke en Stefan Stapersma goed op dreef. De drie gewonnen potjes waren echter niet voldoende voor de kransen. Die gingen mee met Jan en Lasse Venema. Dat tweetal had ook de maximale score en net zoveel eersten tegen. De puntjes tegen in de laatste eersten gaven uiteindelijk de doorslag. Partuur Stapersma werd tweede, Angelo en Roan de Groot derde.

Voor vader Jan was het zijn eerste wedstrijd en ook Lasse is nog maar een paar weken lid van KV Cannegieter. ,,Ik heb nog geen bal geslagen’’, zo dekte Jan zich vooraf in. Om vervolgens ongenadig hard toe te slaan.

Een mooier debuut konden ze niet maken. Lasse kreeg naast de krans een mooie beker en Jan mocht zijn vrouw verrassen met een bon van Steegenga Mode.

Voor alle acht prijswinnende ouders had de hoofdsponsor van de partij een cadeaubon beschikbaar gesteld, de kinderen van de nummers 1 tot en met 4 kregen een beker, de kinderen van de nummers 5 tot en met 8 een medaille.

Uitslag Steegenga Mode ouder-kind-partij:

1.      Jan en Lasse Venema (21 eerste voor, 7 tegen)

2.      Sjouke en Stefan Stapersma (21-7)

3.      Angelo en Roan de Groot (20-7)

4.      Reinie Burghgraef en Jurre Folkerts (20-12)

5.      Johan Stobbe en Daniël Zeldenrust (19 punten)

6.      Sybren en Rixt Zeldenrust (18)

7.      Monique en Jorinde van der Vaart (17)

8.      Freark Schakel en Sverre Stobbe (15)